-Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí
-jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné říši
-hořčík se v těle zapojuje do množství metabolických funkcí, zvláště do přenosu nervových impulsů
-vzhledem k tomu, že jsou kešu současně velmi bohaté na vitamíny B1 a B2 (v jejich obsahu předstihují mandle i vlašské ořechy), jejich konzumace se doporučuje zvláště v případech nervozity, podrážděnosti, depresí, slabosti, abnormální únavy, při podráždění střev, bolestivé menstruaci či při angině pectoris
-kešu vynikají i svým vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin
-mají blahodárný vliv na naše oči, sliznice a kůži, právě díky karotenoidům, které ukrývají,
-snižují hladinu LDL cholesterolu v krvi,
-posilují nervovou soustavu, pomáhají předcházet podrážděnosti, depresi a nervozitě,
-pomáhají zmírňovat projevy bolestivé menstruace,
-podporují regeneraci,
-pomáhají při celkové vyčerpanosti a únavě